SIJAINTI
Festivaali sijaitsee Otanlahden rannalla Raumalla osoitteessa Suvitie 1, 26100 Rauma.

alue rmj2018

SAAPUMINEN
Raumalle on helppo saapua omalla autolla tai linja-autolla. Tapahtuma-alueelle on matkaan linja-autoasemalta noin 2 kilometriä. Rauman linja-autoasema sijaitsee osoitteessa Tehtaankatu 5. Parkkipaikoista ja pysäköinnistä lisäinfoa majoitus-sivulla.

Onnibus kuljettaa festarikävijät edullisesti Raumalle ja takaisin! Raumalle liikennöi reitti F8, katso tarkempi reitti ja aikataulut täältä ja varaa matkasi nyt!

TILAPÄISET LIIKENNEJÄRJESTELYT

Liikennetä pyritään ohjaamaan niin, että poikkeavia liikennejärjestelyjä syntyy festivaalin vuoksi mahdollisimman vähän.

Omalla autolla saapuvia varten on teiden varsilla hyvät opasteet niin festivaalialueelle kuin Sinkokadulla sijaitsevalle parkkialueellekin. Parkkialueelta pääsee kävellen tapahtuma-alueelle. Parkkipaikkoja ei ole tapahtuma-alueen välittömässä läheisyydessä.

PAIKOITUS

Yleispaikoitus
1–3 vuorokautta, 15 €/poistuminen.

Maksetaan poistuttaessa paikoituksesta.
Ostettavissa vain portilta. Ei ennakkomyyntiä. Ei erillistä vartiointia.

VIP paikoitus:
24h valvottu
Paikoitusalueelta saa poistua ja sinne saa palata vapaasti lipun voimassaoloaikana.

3 vrk / ennakkoon 39 € / portilta 49 €
2 vrk / ennakkoon 27 € / portilta 33 €
1 vrk / ennakkoon 16 € / portilta 20 €

Osoitteet:
Paikoitusalueet: Sinkokatu 11
RMJ konserttialue: Urheilukatu 22
Majoitusalueet:
Poroholman lomakeskus: Poroholmantie 8
Otan karavaaniparkki: Urheilukatu 22
Kappelinsalmen leirintä: Sinkokatu 11

Lisätiedot paikoituksesta ja paikoitusliput ennakkohintaan »

RMJ paikoitus

IKÄRAJA
Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta. Alueelle saapuvien henkilöiden ikä tarkistetaan, joten mukana tulee olla virallinen henkilökortti, ajokortti tai passi. Mikäli ikää ei voida todentaa, evätään henkilöltä pääsy alueelle, vaikka hänellä olisi pääsylippu tapahtumaan. Tällaisissa tilanteissa lipusta ei makseta rahoja takaisin.

LIPUT JA RANNEKKEET
Tapahtuman viralliset lipunmyyjät ovat Tiketti ja Lippupiste. Lippupisteessä seuraavan päivän lippujen ennakkolipunmyynti päättyy edellisenä iltana klo 23.59 (perjantain lippujen myynti päättyy torstaina klo 23.59). Tämän jälkeen lippuja on edelleen mahdollista ostaa Tiketistä ja portilta. On suuri riski ostaa lippuja muilta myyjiltä. Lippuväärennöksellä ei pääse sisään tapahtumaan, vaikka lipun olisi hankkinut hyvässä uskossa. Kaikki liput luetaan elektronisesti porteilla. Pidäthän lipustasi hyvää huolta, sillä kadonneita tai vahingoittuneita lippuja ei korvata. Lippuja myydään myös portilta, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Lipunmyynti porteilla:
TO 21.6. klo 13.00-23.30
PE 22.6. klo 13.45-00.30
LA 23.6. klo 13.45-00.30

Kaikki liput vaihdetaan rannekkeisiin tapahtuman sisäänkäynnin läheisyydessä sijaitsevassa rannekkeenvaihtopisteessä. Rannekkeenvaihto on avoinna aina viimeiseen esiintyjään asti. Ranneke mahdollistaa tilapäisen poistumisen alueelta. Festivaaliranneke on henkilökohtainen eikä sitä saa poistaa tapahtuman aikana. Kadonneita tai katkenneita rannekkeita ei vaihdeta uuteen.

Rannekkeenvaihdon aukioloajat:
TO 21.6. klo 11.00 - 23.30
PE 22.6. klo 13.45-00.30
LA 23.6. klo 13.45-00.30

MAKSUVÄLINEET
Tapahtuma-alueella maksuvälineinä käy käteinen ja maksukortit. Joustavan asioinnin takaamiseksi suosittelemme varaamaan mukaan myös käteistä!

VALOKUVAUS
Festivaalialueella ja sen ympäristössä liikkuvat tapahtuman viralliset kuvaajat ja videokuvaajat. Kuvia käytetään festivaalin markkinoinnissa, some-kanavissa sekä nettisivulla. Myös media kuvaa festareilla. Omat järjestelmäkamerat ja videokamerat ovat kiellettyjä festivaalialueella. Päivittäessäsi kuvia someen, muista käyttää hästägejä #RMJ2018 #raumanmerenjuhannus

ESTEETTÖMYYS
Festivaalialueen maasto on hyvin vaihtelevaa (asvalttia, hiekkaa, soraa, nurmikkoa), ja näin ollen paikoin vaikeakulkuista. Avustettavan henkilön saattaja pääsee festivaalille ilmaiseksi. Henkilökohtaiset avustajat eivät tarvitse erikseen tapahtumalippua, vaan pääsevät alueelle yhdessä avustettavan kanssa. Varauduthan todistamaan avustajan tarpeesi portilla. Näkövammaisilla oltava mukanaan näkövammaiskortti.

Alueella on pyörätuolilla liikkuville oma katsomo päälavan läheisyydessä, josta keikat voi katsoa turvallisesti ilman näköesteitä. Alueelta löytyy invavessoja.

Kysyttävää esteettömyydestä? Ota yhteyttä osoitteeseen: festarit(a)ncdpro.fi. Laita viestin otsikoksi RMJ.

NARIKKA
Festivaalialueen pääportilla on maksullinen narikka. Narikkamaksu 3,00 € / käynti. Narikka sulkeutuu alueen tyhjennettyä.

ALUEEN PALVELUT
Festarialueella on useita myyntikojuja ja ruokakojuja sekä runsaasti oheisohjelmaa.

Raumanmeren juhannuksessa herkutellaan!
Raumanmeren Juhannukseen rakentuu tänä vuonna täysin uudenlainen street food -ruokamaailma. Otanlahden yöttömän yön juhlijoita palvelee tänä vuonna peräti kymmenen eri ravintolaa ja food truckia, tarjoten maailman tunnetuimpien keittiöiden herkkuja nälkäisillä festarikävijöille. Ravintolat ja ruokarekat tarjoavat festareiden perinteisten grilliherkkujen lisäksi välimerellisiä artesaanipitoja, Thaimaan makuja sekä meheviä jenkkiburgereita. Tämän vuoden kuumimmat tärpit ovat kesän 2018 uutuudet: täysin vegaanista ruokaa tarjoava Härkis Vegetarian Kitchen sekä 100% kotimaisesta kanasta valmistettuja herkkuja kokkaava Kariniemen Kanavaanari Food Truck.

American Burger Food Truck
BOOM! Raumanmerellä juhlitaan nyt mahtavilla jenkkiruuilla! Suuren maailman isoimmat, kauniimmat ja parhaimmat burgerit! Muhkeimpien artesaanisämpylöiden välistä löytyy rapeimmat pekonit, raikkaimmat salaatit ja mehevimmät Black Angus -pihvit! Is it Cheese Burger, Bacon Burger or Veggie Burger, baby? Amerikka on täällä taas, suurempana ja mahtavampana kuin koskaan!
Laktoositonta ruokaa, saatavilla gluteenittomia annoksia.

Kariniemen Kanavaanari Food Truck
Kariniemen Kanavaanari Food Truck tarjoaa kanaruokia aivan uudenlaisella twistillä. Ruokarekka tarjoilee kanan ystäville valikoiman maukkaimpia kanaherkkuja niin pieneen kuin suureenkin nälkään aina 100% kotimaisesta kanasta. Tarjolla on artesaanibriossiin tehdyt mehevät kanaburgerit, tuliset wingsit, sormisyötävät ja raikkaat kanasalaatit talon omien kastikkeiden ja dippien kanssa.
Laktoositonta ruokaa ja gluteenittomia annoksia.

Street Pitas Food Truck
Kreikan saariston makuja kokkaava Street Pitas tuo pienen keitaan juhannuksen paahtavan auringon alle. Katukeittiömme tarjoilee maistuvan artesaanipitan välissä Välimeren tapaan maustettua kanaa, lihaisaa kebabia ja mausteista falafelia raikkaiden kasvisten, tuoreiden yrttien ja käsintehtyjen kastikkeiden kanssa.
Laktoositonta ruokaa ja gluteenittomia annoksia.

Macho Tortilla Food Truck
¡Ola! Old El Paso tarjoilee festareilla aidon Meksikon tuoreimmat maut, aitojen taquerioiden tapaan tehtyjen tortillojen välissä. Paahtavassa helteessä maistuu varmasti Fresh Mexican – Meksikon parhaat maut fressien kastikkeiden ja lisukkeiden kanssa. Miltä kuulostaisi parhaista raaka-aineista tehdyt kana-, nauta- ja kasvisburritot autenttisen pico de gallon, raikkaan punasipulin ja tuoreen korianterin ja chilin siivittämänä ja kylkeen vielä maukkaat nachot?
Laktoositonta ruokaa ja gluteenittomia annoksia.

Festarigrilli
Festarigrilli tarjoaa perinteisen festivaaliruoan jo yli 15 vuoden kokemuksella! Ruokateltoistamme löydät grilliruokien klassikot – lihaisat makkaraperunat, suussa sulavat kanavartaat ja kebabin talon omien kastikkeiden kanssa. Vai miltä kuulostaisi kesän ehdoton herkku, voissa paistetut kuusamolaiset neulamuikut? Nälkäisiä bailaajia palvelevat alueella lukuisat Festarigrillit, jotta jaksat bilettää aamuun asti.
Kaikki annokset laktoosittomia ja saatavilla gluteenittomia annoksia.

Härkis Vegetarian Kitchen
Sipsikaljavegaanin unelma – Härkis Vegetarian Kitchen tekee ensiesiintymisensä festareilla, tarjoten täysin vegaanista ruokaa! Kokkimme loihtivat ainutlaatuisia Mango Chipotle ja Roasted Garlic burgereita ja välimerellisiä Härkis Street Pitoja. Vai tekeekö mielesi perinteistä grillisfkaa vegaanisena? Mehevä Härkispekkis jättää makkaraperunaa mussuttaville luun kurkkuun.
Kaikki annokset vegaanisia, saatavilla gluteenittomia annoksia.

Kafferosteriet Löfbergs
Pimenevässä kesäillassa niin makean kuin suolaisen nälkään herkkujaan tarjoaa Ruotsin lahja maailmalle, Kafferosteriet Löfbergsin katukahvila. Kahvilamme tarjoilee Löfbergsin 112 vuoden kokemuksella tummaksi paahdettua kahvia ja ainutlaatuisia pienleipomon leivonnaisia.

Thai Papaya Food Truck
Thai Papaya tarjoaa aitoja thaimaalaisia makuelämyksiä, parhaista raaka-aineista ja ammattitaitoisen, thairuokaan erikoistuneen kokin valmistamana. Laatu ja maku edellä, pikaruuan nopeudella food truckista. Annosten taso on aina tasalaatuinen – teet tilauksesi sitten Thai Papayan ravintoloista tai RMJ:n ruokarekasta. Ravinteikas, maistuva ja terveellinen pika-ateria on nykyään mahdollinen. Sen tarjoaa palvelualtis Thai Papaya!

Oheisohjelma
Festarialueella on paljon oheisohjelmaa koettavaksi keikkojen välissä, voit esimerkiksi hypätä benjin, testata rodeohärkää, nyrkkeilykonetta tai reaktiopeliä. Alueella on myös minigolf-rata! Minigolfin hinta 5 €/kierros tai ryhmälippu hintaan 30€. Mecano Beachin kupeessa on myös tarjolla vesiurheilua rannan tuntumassa:

Wake Park, Wake board tai vetorengas. Sis. opastus ja välineet. 20 €/10min
SUP-lauta 1h/20 €
Kajakki 1h/20 €

Alueella palvelee myös Davines X MiaMOORE -pikakampaamo! 15 min pikakampaus 15 €.

TÖLKKIPANTTI
Festareilla on käytössä tölkkipantti. Tölkkipantti on 2 € ja maksun saa takaisin palauttaessaan tölkin myyntitiskeille tai tölkkipalautuspisteeseen.

TURVALLISUUS
Tapahtuman turvallisuuden hoitaa Enjoy Turva.
Tutustu Enjoy Turvan palveluihin ja muihin asiakastapahtumiin.

Noudata festivaalijärjestäjien ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita mahdollisten vaaratilanteiden sattuessa. Mahdollisten onnettomuuksien varalta festivaalialueella päivystää ensiapuryhmä. Jos huomaat onnettomuuden tai muun turvallisuusongelman niin ilmoitathan heti asiasta järjestyksenvalvojille.

Omien alkoholijuomien ja mahdollisesti turvallisuutta vaarantavien esineiden tuominen tapahtuma-alueelle on ehdottomasti kielletty. Järjestyksenvalvojat suorittavat porteilla turvatarkastuksen.

Tupakointi on ehdottomasti kielletty lavan edustalla.

Tapahtuma-alueelle saa tuoda oman alkoholittoman juoman enintään 0,5 litran avaamattomassa muovipullossa, tölkissä tai pahviastiassa (esim. pillimehut). 1 alkoholiton juoma/asiakas. Kännyköiden, taskukameroiden ja kuulosuojaimien tuonti alueelle on sallittu.  

KIELLETYT ESINEET JA ASIAT
Yleisen viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi pyydämme huomioimaan, että seuraavat asiat/esineet ovat kiellettyjä:

 • järjestelmäkamerat ja videokamerat (median kuvausluvat akkreditoinnin kautta etukäteen)
 • läppärit ja padit
 • sateenvarjot
 • polkupyörät
 • lasipullot (riippumatta sisällöstä)
 • retkituolit
 • alkoholituotteet
 • huumaavat aineet
 • ampuma- ja teräaseet
 • monitoimityökalut
 • räjähteet, ilotulitteet, soihdut, laserit
 • paksut ketjut
 • muut lyömäaseet
 • eläimet
 • selfiekepit
 • julisteiden, flyereiden, tms. jako alueella
 • yleisön käsien päällä "surffaaminen", eli crowd surfing on turvallisuussyistä kielletty
 • liput ja banderollit (järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää lippujen ja banderollien tankojen ja keppien vieminen tapahtuma-alueelle)

Järjestyksenvalvojat suorittavat porteilla turvatarkastuksia.

LÖYTÖTAVARAT
Löytötavaroita voit kysellä festivaalin aikana narikasta. Löytötavarat toimitetaan Suomen Löytötavarapalvelun Turun toimistoon seuraavana festivaalin jälkeisenä arkipäivänä. Löytötavarapalvelun puhelinpalvelu avoinna ma-pe 9-17, la 10-14: 0600 03391 (1.98€/min+pvm)

YHTEYSTIEDOT
INFO
festarit(a)ncdpro.fi
Kirjoita viestin aiheeksi "RMJ"
Infopuhelin, arkisin klo 10-16 ja tapahtuman aukioloaikojen aikana: 041 808 8721

MYYNTIPAIKAT
info(a)myyntipaikat.fi

TUOTANTOPÄÄLLIKKÖ
Sarianna Matikainen
sarianna.matikainen(a)nelonenmedia.fi

MARKKINOINTI
Sinikka Långström
sinikka.langstrom(a)nelonenmedia.fi

YRITYSYHTEISTYÖ
Valtteri Autero
valtteri.autero(a)ncdpro.fi
044 240 7342

MEDIA

RMJ 2018 kuvat medialle täältä - kuvaaja: Niki Soukkio

Rauman ilmatila on lentokieltoaluetta, dromejen lennättäminen kielletty.

Median yhteyshenkilö: sari(a)propromotion.fi

Artistien PR-kontaktit

Oikeudet muutoksiin pidätetään.